Posts

10 april ????

Dengan nama Allah yang maha pemurah lagi maha mengasihani hambanya...

Apa yg menarik mengenai 10 April?...

Hahhaa... just nak share je.. Rasa sgt terharu..tarikh ni.. Tarikh hari pertama menjejakkan kaki ke ijn... bermulanya etika bekerja di bhgian penyelidikan klinikal yg sgt mencabar, hectic, tough dan mengajar diri menjadi lebih positif...

Wah.. emo plak pagi2.. ni...

Hahaha... rasanya..awal kerja dulu.. malam2 sibuk buat revision untuk next day preparation... maklumlah survive sendiri... x dak senior yg patut hand out ( rezeki dia dpt kije lain)... Hhahah sgt mengharukan...bukan mengujakan ya...

Hahhaha.... tp mmg berbaloi2 pengalaman tu... not perfect tapi great improvement... Hahah love to work at clinical site... my emotion conflict can be controlled and be more patience...hhehhe.. Alhamdulillah...

Ok uols.. cau cau bye bye!

Admin QA

The best phenomenon of Becareful with my heart............oh baby!!!

Assalamualikum... bertemu kembali...

Assalamualikum...

Alhamdulillah... bertemu kembali kita ye...

lama sudah tidak membelek blog ini hasil dari kesibukan harian,.. maaf sangat2...

InsyaAllah  QA akan membuka lembaran baru....

Untuk pengetahuan ... no telephone QA telah bertukar ye!... maklumlah terikat dengan provider lain.. so no lama susupended... ni dia.. 0124310602.. kl ada pape bolehlah calling2. whatsaap etc...

QA juga ada branch baru-pembuatan hamper boleh layari NurCreativeliciousshoppe , door gift dan sebagainya...
kl berminat sila whatsaap yer.. InsyaAllah QA akan cuba terbaik..


Lagi satu... maaf sgt2... kl ada  customer yg buat bayaran .. sila contact QA untuk proses pembayaran semua. maaf atas khilaf yg x dapat dielakkan sgt2.

Terima kasih

Qaseeh Ameera

A jurnal of Aleesya's bronchopneumonia.. Part 1

Assalamualaikum

It was so horrible to see my good girl being  warded  and feel pain. Only Allah can give me a strengthness, toughness  and patience. Syukran! A ten days being warded and almost 9 days with phlegm suction also make me feel  sorrow with baby struggling time... Subhanallah!. but dont forget... a rainbow being appear after through rain and warm of sun...Alhamdulillah....


Allahu Robbi A jurnal of bronchopneumonia of Aleesya Safiya Ruzaimi.
Very common to every mommy to keep in touch with nursery owner in everything happen to their child. It was not easy to release them to be care and complete their growth after confinement period with stranger hheheheh… but with a piece heart of worry plus medium confident interval should be no problem even every second with low trustworthy??? It is common???
A little bit history and maybe related cases of her bronchopneumonia… 2 weeks before- Aleesya suffered a moderate vomit cases. Wow to me as mother or ‘ibu” it give me some worries. As…

Salam Maal Hijrah 1434H..

Image
Salam hijrah
Teringat dulu masa kecik2.. di sekolah agama... sambutan maal hijrah amatlah memberangsangkan. Satu pasukan nasyid ditubuhkan. Walaupun lagu yg sama setipa tahun , tapi maksud lagu itu mengundang keazaman yg tidak terperi.

I muharam detik permulaan
Penghijrahan nabi dan umat Islam
Dari kota Mekah ke kota Madinah
............................................................ sambung sendiri erk.. huhu

Syukur Alhamdulillah,
Berjumpa lagi kita meniti tahun baru, lembaran baru...
Semoga usia kita dipanjangkan dengan rezeki Allah yang melimpah ruah disamping kesihatan dan melakukan perintah Allah seikhlas hati yg mungkin.Larangan nahi mungkar Allah dijauhkan sekeras-kerasnya. Ya Allah berikan kami HidayahMu dan Perlindungan dari NerakaMu.

Amin...

Salam Maal Hijrah darri kami Sekeluarga,
Ruzaimi, Rosila, Ameera & Aleesya

Hari yang panjang

Alhamdulillah.. Syukur segaala kesakitan pasti ada penawarnya,,,
Ros minta maaf banayk2 pada pengunjung dan penghantar sms pada Qaseeh Ameera pada minggu ni terutamanya sabtu smpi semalam (13-16 oct 2012) yg mungkin tidak dapat layanan sms yg mesra. Buakn niat dihati memperlakukan anda sebegitu, namun tuntutan anak muntah2 dan kurang sihat meruntun kami sekeluarga berlarian ke klinik bagi merawat anak-anak. Sikakak ( Ameera ) dan Si Adik (Aleesya), mengalami muntah yg agak teruk. tp Alhamdulillah kian pulih. Isnin lepas pula Ros mengalami muntah2 terlampau--akibat masuk angin n gastrik... hehhe sempat stay 2 jam kat ward kecemasan IJN sbb terlalu dehidrat... n  mendapat suntikan ubt anti muntah...Malam tu Hubby pulak x sedap badan ++ rasa pening kepala... tertidurlah kami sekeluarga dengan kadar waktu yg awal sekali. Semalam pula, sejurus solat subuh,,, sy berteluku dibirai tilam, ketiduran yg panjang. Bila suadah sedar sahaja... anak2 semua dah siap mandi .. Hubby pula menunjukkan …

Gold sand lanyard

Image
DEtails: Package: Lanyard + Bangle Material: Gold Sand stone--- Cantik ya... berkelip2 batunya Price: RM 58  Postal fees RM 4.
Tq,, sms ros ye!!!
TQ