Posts

Showing posts from 2011

Oh tudung...Bunga2 qaseeh!!!

Salam semuanya...
wowo happy bukan kepalang ... Qaseeh Ameera akan kembali dengan tudung2 instant butik .... wow x sabar rasanya nak paparkan idea baru nih... Walaupun banyak tudung diarena online dan offline... Qaseeh ameera x berputus asa memberikan yg terbaik pada anda... Kali ini kami akan memaparkan perkongsian  bertudung cara menutup aurat yg betul...
TUnggu ya kawan2... saya akan memamaprkan koleksi keindahan menutup aurat.... InsyAllah bermula pada awal tahun depan..2 jan 2012....
Sokongan anda amat diperlukan...
Terima kasih
Qaseeh Ameera

Minggu yang indah!

Alhamdulillah.
Syukran Ya Allah,. akhirnya dapat kami sekeluarga berkumpul n menghabiskan masa dirumah... bukan apa.. selama ini pun bersama2 tapi kebanyakakn masa dihabiskan disdalam perjalan ulang2 alik membawa anak2 dan diri menerima rawatan doktor.. akuibat sakit mata. ulser mulut . demam etc..............

Apa yg menarik minggu ni ... dapat mengepau Mr Hubby membeli pokok di nursery... hahah minat menanam kembali semula... ingat dulu... 1st tanam pokok masa mengandung kan  Ameera... si kak long.. frust habis coz ulat makan daun pokok limau purut tuh... hahah kali nih... dah get reagy dengan penyembur organik menghalau serangan ulat sekaliannya.. InsyaAllah berhasil....

Pokok aper yerk!!!

hmmm 1st batch lepas pantangkan Aleesya hari tuh suruh hubby beli pokok limau purut n cili... hahah x missed baja setiap 2 minggu sekali... gembira bukan kepalang bila pokok limau purut berputik cabang pokok baru n pokok cili berbunga... hahah senyum ketelinga gamaknya...
2nd batch ni.. semalam b…

10 Zulhijjah & Maal Hijrah.........

Alhamdulillah.. syukran Ya Allah.... dipanjangkan lagi usia kami sekelurga dan umat islam sekiannya menjejaki rahmat Maal hijrah 1433H.Alhamdulillah juga buat ibu , ayah serta nenek mertua yg selamat pulang menunaikan Haji tahun ini...

Mengingkap rahmat hijrah tahun ini...
Penuh kesyukuran dan keinsafan kami sekelurga panjatkan pada MU Ya Allah....Detik Raya 10 Zulhijjah kami merayakannya dengan jangkitan mata yg teramat perit... IAnya menular dari Ameera, ibu, baby dan hubby sekali... SAkit ini agak berleluasa kerana jarang2 aku kena sakit mata yg mengambil masa 2 minggu untuk pulih... NAmun begitu syukran Ya Allah kerana Aleesya my baby n hubby kena sebelah mata .... Diriku yg paling menyayat hati hinggakan byk antibiotik ditelan dek mata dan berjumpa pakar mata Dr Barkeh Hanim bt Dato' Jumaat di Pusrawai... Alhamdulillah berkat keizinan Allah mataku pulih sediakala 3 minggu selepas itu...

Menyusuri Cuti Maal Hijrah ... kami sekeluarga dijangkiti virus tekak yg seminggu selepas…

Lelong.. item to let go,,,,

Image
Salam semua...
Qaseeh Ameera membuka ruangan lelong untuk semua.......... item to let go... InsyaAllah barang masih baik n berkualiti lagi....

Sila jeling2 yerk......... sila klik pic yerk.. tq

sila klik cn yerk.. tq


tqqqq

Salam bertaut kembali

Lama rasanya tidak berada ditinta ini bersama rakan2 sekalian... Sesungguhnya kehidupan yg diberikan Allah amat indah sekali .. sukar diucapkan denagn kata2 dan dizahirkan denagn fizikal yg mantap..
Tatkala diri ini menjalani rentetan hari2 yg mendatang.. banyak perkara perlu diharungi.. berbekalkan sejarah kehidupan, .. persekitaran dan pengalaman diri n diluar sana yg mendewasakan pemikiran  ini.. InsyaAllah...
akan diteruskan perjuanagn hidup ini...

Buat teman2 blog ini  akan memaparkan perjalanan kehidupan kita sebagai islam yg setia.. InsyaAllah berselang seli denagn objektif utama blog ini sendiri...

InsyaAllah cerita2 indah penaglaman diri n teman2 sekalian akan menghiasikan blog ini.... Sebagai iktibar diri n persediaan masa depan! InsyaAllah.

Salam takzim

Ros