Lantaran keikhlaasan..

Syukur Alhamdulillah...
Kehidupan nni mmemang sukar dijangka.... sukar di duga... dan kekadang datang dan pergi begitu sahaaja...
Bukan bermaksud   ingin melewati kejadian  & ketentuan Allah... Malah bersyukur dengan aapa yg berlaku... Ada hikmah yg tersembunyi yg kadang2 kita x sedar akan kewuudannya...
Subhanallah!! Kita dikelilingi oleh sebesar2 kejadian sehingga sekecil zarah sekalipun.... yang mana sujud pada kebesaran Allah.. Alhamdulillah... kita ttergolong dalam lingkungan keberkatan Allah..
Dalam kehidupan ini .. kita x tidak sepatutnya betah dan mudah melatah... apa yg patut kita lakukan aadaalah 'mengikhlaskan diri'... perkara yg cukup sukar untuk dicapai.
saaat demi saat ... keikhlasan kita seakan punah sekiranya iktikad yg dibina gugur tersembam kebumi...
Ya Allah bantulaah hambaMu ini mencapai darjat keikhlasan yg maksimum... mampu tersenyum dan redha dengan rintangan yg dihadaapi....
Ya Allah berikanlah hambaMu cabaran dan dugaan yang boleh kami tangani "
Ya Allah jauhkan kami dari Kufur akan Nikmatmu...
"Ya Allah bantulaah hambamu ini...
Ameen Ya Rabbal Al Ameen!

Allahumma inni a'uuzubika min qolbin laa yakhsya'u wamin du'aain laa yusma'u wa min nafsin laa tasyba'u wa min 'ilmin laa yanfa'.Ya Allah, sesungguhnya aku mohon perlindungan kepada-Mu dari hati yang tidak pernah tunduk, dari dosa yang tidak di dengarkan, dan jiwa yang tidak pernah merasa puas dan dari ilmu yang tiada bermanfaat.
(HR.Tirmidzi). Allahumma inni a'uuzubika min qolbin laa yakhsya'u wamin du'aain laa yusma'u wa min nafsin laa tasyba'u wa min 'ilmin laa yanfa'.

Ya Allah, sesungguhnya aku mohon perlindungan kepada-Mu dari hati yang tidak pernah tunduk, dari dosa yang tidak di dengarkan, dan jiwa yang tidak pernah merasa puas dan dari ilmu yang tiada bermanfaat.

(HR.Tirmidzi).

Comments

Popular posts from this blog

Anak tudung Ninja!!!

Anak tudung menutup dagu--versi Safiya