Posts

Showing posts from March, 2012

DIY...Pola Tudung, Anak Tudung..

Image
Lega rasanya menghadapi jumaat yang indah permai ni.... Semoga Allah membukaa hati dan minda ini agar selalu mengingati kebesaranNya=== Allahu Akbar!!!
hai kawan2 yang suka menjahit tudung sendiri/ mahu mula menjahit tudung.... bukan apa... kadang2 kita kurang selesa pada tudung yang ada pada pasaraan ni... mungkin tersingkaat ker / x memenuhi citarasa hati... ataupun pada yg mahu merasa air tanagn sendiri n idea lebih canggih....... hahahah jom kita jahit.... D I Y... wawa time nih memacam kita boleh reka ya......
DIY kit ni datang dalam pakej dibawah ini... berawning / 1 piece syria Pola tudung / RM 5 perpola (x termasuk postal fees) Code A1) Pola tudung  Ala Ariani- Size S, M, L, XL
CodeA2) Pola Tudung Alaa Munawwarah- Size S, M, L, XL, Munaawarrah belah
Code A3) Pola Tudung Pusing/ Twist-Size S/M/L/XL
Code A4) Pola tudung Ala-Sophy- L size only CodeA5) Pola Anak tudung  Syria x berawning/ n berawning =RM3/ pcs CodeA6) Pola Anak tudung Ninja x berawing/ n berawning=RM5/pcs
Code A7…

Allah Tidak Pernah Penat

Kategori : IBADAH Akidah


Tajuk : Allah Tidak Pernah Penat

Hadith :
Diriwayatkan daripada Aisyah r.a :” Ketika saya sedang duduk dengan seorang perempuan, datang rasulullah SAW dan bertanya kepada ku :”Siapa dia?” Aku menjawab :” Si fulanah” dan aku ceritakan kepada nabi SAW bahawa dia beribadah dengan berlebihan. Nabi SAW bersabda dengan memperlihatkan tanda tidak bersetujunya. “Perbuatan baik yang dilakukan secara berlebihan tidak akan membuat Allah letih (untuk memberi pahala) namun engkaulah yang akan letih dan ad-din (perbuatan baik-ibadah yang paling dicintai Allah SWT) adalah yang dikerjakan secara tetap.” (al-Bukhari)

Huraian
Wasatiyyah atau sikap bersederhana merupakan salah satu daripada ajaran yang diterapkan kepada umat Islam seluruhnya yang merangkumi segenap aspek kehidupan. Tidak terlalu melampau dan tidak pula terlalu mengambil mudah akan sesuatu perkara atau urusan. Oleh itu Islam merupakan satu agama yang sederhana dan memerintahkan agar umat Islam juga turut bersede…

Kod WarnaAnak tudung..

Image

Kenapa syria???

Image
TAajuk ala2 propaaganda.... actually hati ini herkenan sungguh dengan rekabentuk dan gaya pemakaian 2 piece syria nih.... Ingat lagi masa mula2 tudung instant/ ekpress butik ni mula menjengah... ramai yg kata x elegant n tudung org pemalas... hmmm tapi memandangkan hati ni betul2 enjoy... x apalah....yg penting hubby bagi green light....
Wakaka... Hm masa mula pakai tudung nih .. masa tu mengandungkan anak 1st... Ameera Batrisya tahun 2008... hargnya mahal yg amat padahal kualiti kain pun x seberapa.... bertandang ke nasjid jamek.. paling murah pun rasanya RM25... hahah beli ler sehelai..... Minaat punya pasal nak melopori dunia fesyen tudung.. last2 gi klas menjahit tudung.... berbaaloi.. smpi sekarang.... idea mencurah tapi x ada kesempatan nak memulakan jahitan coz diapit dek sigebu ibu.. Aleesya Safiya.. 7 mth....fuh... cubaan lagih!!!

Berbalik pada tudung 2 piece syria nih... happy tul... anak tudung n body berasingan... bila hubby terbasuh aanak tudung  pun x apa coz body x sekali…

Sifon 3 layer- L size!!

Image
Ros suka betul kala hitam... tapi lagi sekali oatung ni bertuah di gayakan dengan tudung.. yeeha... InsyaAllah kl berkesempatan ros tempekkan cara pengayaabnya dikalangan Hawa... baru jelas dak..
Hmm kebanyakkan kali nih ros tampil dengan anak tudung ala2 syria n outer syria.. bukan apa... bagi yg bekerja n x cermat sgt mcm ros n mommies yg sgt busy tuh ...senang sikit menjaganya coz awning mmg x akan patah..( coz x ada awning)... 
gambar kat tudung nih pki sekali ngan anak tudung ninja berawning!!! cute gitu x nampak ler keras sgt awning tuh .... n lebih kepada natural beauty...
opsssss saiz tudung nih nanti ros adopt kan!!
option kala nanti jugak yerk!!
Harga: RM 70 (termasuk post) sahaja.... L 3 layer sgt besar n amik kain yg byk....jahit tepi keliling pun banyak... kl sekali ngan anak tudumg ninja awning / x berawning RM80 sahaja.....
mlm sat update kala ya!

Anak tudung Ninja!!!

Image
Syukur Alhamdulillah dapat juga saya mempamirkan hasil terbaru minggu nih! 
TEngok tajuk pun kelakar dak... tapi ni dia nukilan terbaru bagi mereka yg x dan  dengan anak tudung syria biasa... Bukan apa... bagi mereka bermuka lebar ( macam I jugak) huhuh... akan naik ke atas jer dan akhir sekali nmpak ciput jner kedudukan anak tudung tuh... hmm jenuh tangan nih turunkan balik anak tudung tuh... huhu.... tapi kali ni.. dengan design anak tudung ninja ni... ros comfort sekali..... lagi2 ros dah ubahsuaikan sikit bagi mereka yg suka kan muncung2 bakrum nih.... yg natural pun elok dipakai... kebaikannya lagi .. bagi mereka yg menutup bawah dagu tuh pun ok... x payah lagi tampal2  kain kat tudung .. anak tudung ni pun dah selesa... n menutup bawah dagu anda....
Jom tengok gambar... Hmm maaf  yerk! x cukup kakitangan nak amik gambar Ros.. so patung ni memang sanagtlah bertuah dipakaikan design cun!!!


  1) Anank tudung Ninja berawning... Awning separa ! inchi dan panjangnya *8 inchi sahaja.... so…

Tudung labuh Batch 1...

Image