Kenapa syria???

TAajuk ala2 propaaganda.... actually hati ini herkenan sungguh dengan rekabentuk dan gaya pemakaian 2 piece syria nih.... Ingat lagi masa mula2 tudung instant/ ekpress butik ni mula menjengah... ramai yg kata x elegant n tudung org pemalas... hmmm tapi memandangkan hati ni betul2 enjoy... x apalah....yg penting hubby bagi green light....

Wakaka... Hm masa mula pakai tudung nih .. masa tu mengandungkan anak 1st... Ameera Batrisya tahun 2008... hargnya mahal yg amat padahal kualiti kain pun x seberapa.... bertandang ke nasjid jamek.. paling murah pun rasanya RM25... hahah beli ler sehelai..... Minaat punya pasal nak melopori dunia fesyen tudung.. last2 gi klas menjahit tudung.... berbaaloi.. smpi sekarang.... idea mencurah tapi x ada kesempatan nak memulakan jahitan coz diapit dek sigebu ibu.. Aleesya Safiya.. 7 mth....fuh... cubaan lagih!!!


Berbalik pada tudung 2 piece syria nih... happy tul... anak tudung n body berasingan... bila hubby terbasuh aanak tudung  pun x apa coz body x sekali... anak tudung pun dah pelbagai sekarang.... ninja pun pakai anak tudung... berwaning lagi.. selesesa n kemas bagi ibu2 yg busy ngan kerja n urusan didalam n luar rumah tangga....


Mari Ros listkan kesukaan hati ni...

1) Body n anak tudung berasingan... bila tercampak anak tudung berawning k mesin... body memang sgt selamat lagi... tidaak seperti tudung yg dicantum bersama...
2) Satu anak tudung boleh dipakai dengan pelbagai fesyen n warna body.. ikut tema memasing.
3)Satu warna body boleh digayakan dengan pelbagai anak tudung.... stripes / polka etc.
4) Satu bonus bagi ibu2 yg sibuk n mengejar masa- ada anak kecil memang cabaran.... kdg nak buaat itu ini pun x sempat..so tudung ni sarung sahaja.. x yah iron ... awning pun x keromok..
5) X dikatakan old style lagi...coz design sekarang pelbagai n menarik... dr lycra ke chiffon... cotton n entah paper lagui lepas nih...
6) Anak tudung  syria nih pula  boleh di gayakan dengan shaawl / pashmina yang pelbagai lagi sekaarang...yee hahah yg penting cantik n menutup aurat mengikut jalan yg diredhai Allah.... (bersanggul tinggi/ artificial x dibolehkan sama sekali)...
7) Buat labuh sikit boleh terus bawa gi solat..... hmmm
8) Bagi ibu2 / nenek berumur,,,, sarung sahaja then gi ke pasar, masjid etc,,,
dan banyak lagi... Nanti Ros check  baalik... aduhai.. bila sah menaip nih.... idea yg paantas berlari berterbangan maacam tuh aajer.... hahahhahahahah

Comments

Popular posts from this blog

Anak tudung Ninja!!!

Anak tudung menutup dagu--versi Safiya

DIY...Pola Tudung, Anak Tudung..