Posts

Showing posts from April, 2012

Apa sebenarnya yang kita cari...

Image
Hidup di alam baqa' ini hanya sementara... pelbagai badai suka duka yg kita hadapi dan tempuhi... Hari ini, saat ini kita gembira... adakah esok kita akan melalui saat yg sama???? atau sebaliknya / bercampir baur.... Mukjizat Alquran yg diturunkan oleh Allah kepada Nabi Muhammad saw adalh sebesar-besar mukjizat yg didalamnya menceritakan segala ceruk kehidupan ini yg mencerminkan panduan dari segi perihal kehidupan, adab, pentadbiran, jenayah, munakahat . muamalat . tauhid/ akidah....  Lebih indah hidup ini jika kita mengikut landasan ini... Alhamdulillah. 
Bahasa Al-Quran sungguh sempurna & puitis. Daalm penterjemahannya memerlukan kepakaran ulama' yang sahih dalam menguatkan hujah-hujahnya. Lantaran  itu belajar tafsir Al-Quran memerlukan guru yg berkelayakkan dan benar. Melalui Al Quran dan kalau kita sebenar-benarnya percaaya pada Al Quran , aliran kita adalah didalam kehidupan yg berwasatiah  tidak terlalu pro dan extreme.  InsyaAllah daan Alhamdulillah kehidupan aka…

Bila diri disayangi...part 1

Image
Sejak dari semalam saya mencuba nak biasakan diri dengan appearance terbaru blogger google ni.... wow... ini post pertama untuk apperance baru ini...
Hmm..Teringat lagu ukays.. Bila diri disayangi.. . adalaah menjadi satu tanggungjawab untuk menyayangi dan disayangi.... khususnya pada parents belaka... janganlah terlalu membezakan anak... kerana setiap anak yg lahir adalah anugerah yg x terhingga dan mempunyai kelebihan masing2. Sedikit kekecewaan lantaran 'double standart' yg ditonjolkan akan membentuk anak yg berperibadi negative. Antaraa sifat yg ditonjolkan adalah pemarah, pendiam, hilang konfiden, self esteem, suka menyendiri dan banyak lagi....
Diriwayatkan daripada Anas r.a: “ Nabi Muhammad SAW pernah bersabda: ” Tidak ada seorang pun di antara kalian dipandang beriman sebelum ia menyayangi saudaranya sesama Muslim seperti halnya ia menyayangi dirinya sendiri.”
(al-Bukhari)

Rasulullah s.a.w bersabda yang maksudnya:”Takutlah akan Allah dan berlaku adillah terhadap anak-an…

Nasi ayam kukus- dara

Image
Hmm. terliuq bila lalu tepi medan selera jalan raja muda aziz.. dekat ngan IJN, HKL... hahahha.. bau ayam berempah van/ lori putih tu memang menyengat....
Ingat lagi dulu masa mengandungkan baby Aleesya.... setiap hari dok suh membe pi belikan samapi naik muak... hahahhahahah... samapi la ni mood makan on balik....
alamaks gambar x ada plaks... nanti ros shot.... hahahah... gambar bawah nih... sekadar hiasan jer.. amik dr blog luar... huhuh


Master Chef IJN!!!

Image
Sekadar ingin berkongsi pengalaman... Rentak irama seorg chef.. hahah padahal masak x seberapa... yuhuu... saja mencuba bakat walaupun dapat saguhati...  Taapi kali ni ianyaa bertemaakan DASH- Diet to reduce Hypertension ... Wow bak kata Chef bertaauliah... " Makanan Sehat x bererti makanan yg x sedap"....Eventhough say no to salt, etc... use ur herbs creativity or artificial additive to vaary ur food and stay health... caabar an yg menggunung... hahah so ros cercita resepi nih... Premium gravious sup with garlic bread.... hahahh walaupun kalaah aabadi namun pengalaaman kali pertama nih sangat berharga... Environment  rock the world... time tuh  pelbagai perasaan wujud dengan muzik yg build self like one in million... kerdil sungguh...
Ni gambar sekitar pertandingan tuh.. jom jeling-jeling n pandang2... yerk...



Anak Tudung Ninja ... premium version!

Image
Teruja rasanya ros nak ketengahkan anak tudung ninja ( berawning) versi premium ni... Atas ni salah satu penggunaanya dengan body syria biasa (hitam my fave)... Ada banyak koleksi lagi tau.... InsyaAllah nanti Ros upload...
tunggu yer!!

Pek trial Morhabshi 20 ml...

Image
Alhamdulillah... nampak gayanya ramai yg berminat mencuba minyak ni... Pek 20 ml telah habis stok ya!
Tinggal 1 sahaja.... siapa nak sila sm saya ya 0133440865, RM 10 with postal fees...

Akan datang saya akan peromotekan pek 30 ml... kerana 20 ml sudah diberhentikan penghasilannya...

Semoga kita sama-sama memanfaatkan kebaikan minyak ini..
Jazakallahu khairan kathira!!!

Promosi ..minyak morhabshi ... sehingga 15 Apr 2012..

Image
Promosi  sehingga 15 April 2012 ( x termasuk kos pos)Pek 20 ml  RM10 termasuk pos!! ***terhad(pos setiap hari sabtu sahaja)Pek 30ml (S) (x termsuk pos) 1 botol = RM12
2 botol = RM20
4 botol = RM30
Pek 60ml (M)(x termsuk pos)
1 botol = RM203 botol = RM50 6 botol = RM90 Pek 115ml (L)(x termsuk pos)
1 botol = RM35
2 botol = RM60
4 botol = RM100

Shawl Chiffon Dual Tone....

Image
Ni update terbaru Rose.. Shawl Chiffon Dual Tone.. Saiz-standard chiffon shawl size.....

Sms code to : Ros 0133440865 Harga : RM 12 ( x termasuk kos pos) Cantik tau....
 Code: Fluvas-  ni memang cun habis.... kalanya agak contra tapi tetap menarik...purple line uop with green... cute!!!
status: available

 Code: Simvas Biru n hijau biru turquise... aala terbang di awan biru.. lebih natural n cun...
status: available




 Code: Nifed Ni sanagt cantik juga.. combinasi cream lembut dengan biru laut tua.... aduhai...
status: sold





 Code:  Lacid
Gabungan Cream + Merah darah.... hmm sipemakai memnag kelihatan jelita ...
status: available





 Code: Amio Purple + creaam........ cun sgt@@@@@@
status: available





Code: Resuvas... Kontraa .. tampak lebih gorgous...... status: available





Code: Pravas status: available
Sangat menjadi kesukaan Ros.. pink + blue turqoise... yoyo



Code: Atorvas hoho pink +_ blueeeee
status: available






Ni overall previewnya.....




 Ni totaal previewnya/.... semua masih available yerk!!!
Nifed-sold out
Cayokh!!