Posts

Showing posts from September, 2012

Tudung hitam M size

Image
Berawning
Material :lycra/cotton rich
harga: Lycra =RM10, Cotton Rich RM15.
6 helai =RM8/pcs (lycra), RM 13(cotton)

TQ

Tudung putih lycra-sekolah/uniform.

Image
Size: M size-menutup dada Material : Lycra ; berawning. Harga: RM10 beli 6 pcs: RM8/pcs.
Sila sms ros ya.. 0133440865

Hijab express satin...

Image
Penuh kesyukuran minggu ni... Alhamdullillah ya Allah... Baby Aleesya sudah positif pada botol susu so langkah beribu ibu menuju ke bilik jahitan yg x terurus sejak setahun lalu... Syukran! Cuma setiap jam rindu nak dodoi Aleesya!!

Kain satin ini sudah lama ros beli. baru semalam sempat jahit... hahah semata2 nak matchkan ngan baju yg dah lama.. heheh nak gi kenduri adik office kawen nya pasal...

Ciri yg ada pada tudung hijab satin:
ros sk betul sebab warnanya berkilat--satinkan... x kusam.. sentiasa mengilau hari anda...
x jarang--walaupun selapis==> x macam kain sifon .. agak jarang walauapun berlapis2 dijahit
x melekat kat baju ==macam lycra/cotton== so x menanmpakkan bentuk susuk yg tertentu
x renyok===hehheh ros memang setia mengendong aleesya... gambar yg diambil ni selepas kenduri... ttp nampak cunkan??? hheheh love sgt nih...

so kawan2 yg nak cuba paptern hijab express satin nih.. bolehlah request warna... nanti ros cuba buatkan... so far ros x jahit lagi yg ada awning,, ca…

Anak tudung Safeera

Image
Berkat .. dan Ilham dari kebesaran Allah. dapat ros menyiapkan anak tudung Safeera ni( ninja modified with interface macam Ustazah Fatimah El Zahra- Ar rayan) yg ni simple j... dan sesuai bagi mereka yg bermuka bulat- ninja modified dan bermuka segi...

Boleh direquest untuk menutup dagu,,,. act ianya plain... x letak batu pun ok..... yg ni ros sempat buat n pakai g kemduri membe kawin semalam.. hege... sempat gak buat tudung express satin... nanti kita cecita ye...

harga Rm15= materail cotton rich, RM 17(tutup dagu)...
kala yg ada.. sama ngan kod warna yg ada sekarang..... kita tengok gambo yok!


Jgn lupa ya sms.. ros.. kl emal of fb.. agak lambat sikit nak reply... hehhe.. tq

Salam dearie!!! u ols!!

Ros

Kod warna anak tudung...

Image
Salam.. Alhamdullillah dengan Izin dan rahmat Allah.. dapat ros menambah warna anak tudung... InsyaAllah watna2 yg selalu dipakai dan mesra dengan muka... InsyaAllah..

Sila jenguk ya...Sila sms warna pada ros ya... tq!

Slm takzim!


Anak tudung menutup dagu--versi Safiya

Image
Salam,

Lega rasanya dapat tunaikan hajat teman2 yang mahukan anak tudung yang menutup dagu...
Ini adalah olahan dari anak tudung ninja dan ditambah pelapik dagu...oleh kerana ianya di jahit sekali dengan pelapik..maka terbitlah size kerana pemakaian anak tudung yg terlalu besar melarikan posisi penutup dagu dan tidak tampak kemas...

Setakat ini hanya warna hitam sahaja yg available.

Size dan harga:
Size S-M: RM15
Size L-XL: RM17.. x termasuk kos pos ya.. post standard RM5/RM8( Sabah Sarawak)

Nampak agak mahal ya.. tapi kain cotton ini sgt selesa dan handmade.... Insya Allah dijahit kemas untuk anda.

Nak order,... sila sms ros ya!0133440865

Terima kasih!

Ros


Rainbow Lanyard

Image
Salam ...

Ni warna kesukaan...
segalanya masyuk n kena ngan mood n warna harian...
nak tahu knp harganya mahal... hehheh sipembuat kata... susunan kala yg agak remeh n memakan masa... tu dia...
wah.. harganya RM30... x termasuk postal fees ya!

 jgn malu.. jgn segan yerk... roger2 ngan ros tau,,,,

Jgn lepaskan peluang ya.. tampil bersinar sepanjang hari dengan multi color lanyard...

Ros

Dual color lanyard

Image
Assalamuallaikum Ni lanyard dual tone... so far ada 2 jer colour warna baru akan diupdate kemudai... 
silakan diri diri ya!

Plain lanyard.. medium versatile size...

Image
Assalamualaikum, Ni lanyard terbaru... plain and versatile medium ...size x kecil sgt n x kedabak sgt.. just sweet and nice... hehhehe Sila jeling n sms ya!!! c u ouls....









Elegant pearl lanyard ... batch 2

Image
hehe tengok si cek mek molek ni pakai nampak elegant n exclusive betul... wah x sabar nak gaayakan esok lusa..


Batch 2 ni ros teruja nak perkenaalkan elegant pearl lanyard... yerlaah.. kaadang2 kita ni wanita sukakan kecantikan.... amat suka... kadang2 nak pakai mutiara n krista kaat luar tudung nampak x kena cara plak... tetapi dengan lanyard ni... memang bertepatan n cukup menarik... wah... nanti ros zoom ya... bagi namapk lagi cun... heheh tadi nak fokus kat mek nih tapi tetiba battery low... wah gitu!!! cubaan... so sempat shoot 3 gambor.. heheh satu lagi kabur plaks....

So far ada dua warna je dalam koleksi... hehe.. sila sms kod ya jika berminat.
warna putih hanya ada satu jer... sbb yg lain dah di grab... peachy colour ada byk lagi... de! sila2 sila ya

lanyard ni ukuraannya adalah standard size
bahan: mutiara china ( betul ya)...satu lanyard memakan 95-115 biji mutiara.
selesa dipakai
warna : peachy pearl ( aada 3 unit semuanya).
harga:RM50/ x termasuk post yea!

nanti ros b…

Crystal Lanyard... batch 1

Image
Yesza... Ros nak perkenalkan lanyard... biasanay lanyard ni kita dpt dr company/ formal event atau mana2 source pun. tapi kali ini ros nak perkenalkan pengunaan lanyard crystal... wah nampak berkilau gitu...x dapat nak bertapak kat bilik jahitan... kena cari hobi baru yg boleh buat santai ngan anak2.... so anak2 pun ada didepan mata.. sambil menyabil org kata gituh...

Untuk batch pertama nih ros perkenalkan warna yg evergreen gitu,, sesuai n masuk ngan segala warna baju offce , function or etc... warna hitam, cream emas, kuning emas, n putih... memeng sesuai dipakai pada segala warna baju yg ada... hehhehe kl nak tahu kesannya... bolehlah dapatkan satu hari ini....wah! berkilau hari mu nanti...............
cayalah... InsyaAllah harganya x mahal n mampu milik = RM 20 ini  x termasuk postal fees ya...

Panjang crystal lanyard ni = standard size... sama ngan panjang yg u ols pakai tuh... heheh...
nanti ros update size bead crystal n testimoni gambar  ya....yerlah bab patung yg pakai namp…

Salam aidilfitri...

Image
X terlambat rasanya nak ucapakn salam aidilfitri. maaf sangat2 ya... pada para pelanggan yg tidak terlayan ordernya... aduyai... kl boleh diri ini mmg nak serve everything yg boleh..  memandangkan  baby kecil amat memerluka perhatian ... saya terpaksa melepaskan order teman2 sekalian. maaf bebabyak ya! Macam2 sms yg saya terima... terima kasih bebaanyak... InsyaAllah satu hari nanti muamalat kita akan diberkati Allah.

Buat masa sekarang... mmg tiada apa mengenai tudung dan seangkatan dengan in production... InsyaAllah jika diberikan kekuatan oleh Allah... n pencetus idea berbnunga kemabali,.,,, Saya tidak akan hampakan harapan teman2 sekalian..


Maaf Zahir n batin.

Wasalam.

Rosila Rebo