Hijab express satin...

Penuh kesyukuran minggu ni... Alhamdullillah ya Allah... Baby Aleesya sudah positif pada botol susu so langkah beribu ibu menuju ke bilik jahitan yg x terurus sejak setahun lalu... Syukran! Cuma setiap jam rindu nak dodoi Aleesya!!

Kain satin ini sudah lama ros beli. baru semalam sempat jahit... hahah semata2 nak matchkan ngan baju yg dah lama.. heheh nak gi kenduri adik office kawen nya pasal...

Ciri yg ada pada tudung hijab satin:
ros sk betul sebab warnanya berkilat--satinkan... x kusam.. sentiasa mengilau hari anda...
x jarang--walaupun selapis==> x macam kain sifon .. agak jarang walauapun berlapis2 dijahit
x melekat kat baju ==macam lycra/cotton== so x menanmpakkan bentuk susuk yg tertentu
x renyok===hehheh ros memang setia mengendong aleesya... gambar yg diambil ni selepas kenduri... ttp nampak cunkan??? hheheh love sgt nih...

so kawan2 yg nak cuba paptern hijab express satin nih.. bolehlah request warna... nanti ros cuba buatkan... so far ros x jahit lagi yg ada awning,, cantik  rasanya... .. ros suka pakai yg syria,,, so suka buat yg syria jer.. hehheh..
lining/ finishing tepinya=ros kemaskan dengan kun...// kawan2 boleh request letak renda etc.... kos mungkin akan berubah sikit...

nanti ros update warna ya...

Sila lihat gambar dibawah ni.. untuk tatapan yg marvellous nih... cayalah!!!


..p/s: maaf lah yer... gambar i x macam model... heheh  maaflah  ya!!! Yg ros pakai ni saiz M.. hehh cuba ukur pada anda ( tinggi  ros 167cm)....

dearie to darling!!

Comments

Popular posts from this blog

Anak tudung Ninja!!!

Anak tudung menutup dagu--versi Safiya

DIY...Pola Tudung, Anak Tudung..